Вэчирынка у нас у сэли!

Таиса Гамаюнова
Хлопци пьяни, дивчата рыгочуть,
Тоже трошэчкы навэсэли !
Бубан грайе, тарилкы грохочуть -
Вэчирынка у нас у сэли !

Тай баяном выделують ноткы -
Як ногамы дивкы крындиля,
Хочуть выскочить з нёго вси кнопкы -
Всэ цэ выдно и чуть вицциля !

Тай мини туда скоро вже трэба
На вэчорочку будэ ходыть !
Я забрався на ясинь до нэба -
Так мини та гулянка кортыть !

Уже квиткы трищать пидо мною,
Я ны зводю з дивчат свойих глаз,
Ось визьму - пидросту я зимою -
Туди выбыру кращу из вас !

Ой, якэ ж воно гарнэ высилля !
Хлопци рижуть уже гопака !
А дивчата зайшлысь от быссилья -
Поморылысь аж тягнуть бока !

Баянист на вси рукы прыгожий !
Може грать баяном на спыни !
Вин на цыгана трошкы похожий -
Дэсь родывся в другий сторони !

Ой, як бы ж ёму даты гитару -
От страдала б вона у руци !
Ох, и дав бы на нэйи вин жару -
Як любылы б дивчата оци !

Мамо, чо ж я росту помалэньку -
Вси пидростком зовуть у двори,
А мини всэ ныначэ мылэньку
Завысты б мог на раннёй пори !

Стало тэмно надвори в пив-ночи,
Нэбо начэ высыть на плытьни,
Зиркы тоже ны кажуть и очи
И ничого ны выдно мини.

Хоть бы мисяць той выйшов с за хмары,
Прысвитыв хоть бы трошкы мини,
Уже йдуть вздовш по улыци пары,
А я тута застряв в вышини.

На них гляну - аж плакаты хочу,
Аж гилкы дуще сталы трищать,
А то найдэ на мэнэ - рыгочу,
Як дивчата вэсэли пыщать !

-"Дэ ты дився, ны йдэшь ты до хаты ?!
Дэ грыци тэбэ носять в ночи ?!"
А я жду покы будуть спиваты -
Мамо, тыхо, хоть ты ны крычи !

Но ничого ны зробышь - злизаю,
Та сумный я додому иду -
Тилькэ тэ,що всэ будэ, я знаю-
На вэчорочку скоро пиду !

29.10.2019.