Донечцi

Валентина Комина
Не плач за мною, донечко моя,
Коли мене на світі вже не стане.
Я поруч із тобою все життя,
Та тільки час за обрієм спливає…

Покличе в небо доленька моя…
А ти – живи! Хай у твоє віконце
Весною ллється пісня солов’я,
І завжди заглядає тепле сонце.

Моє життя продовжиться в тобі,
А потім – у онучці синьоокій.
Я істину шукала в боротьбі,
І не шукала тишу, а чи спокій…

Я тільки зупинилася на мить,
Торкнулася душі глибока тиша…
Хай твоє серце, доню, не болить,
Я тільки на хвилинку з дому вийшла…