романс, Дърветата

Величка Николова -Литатру 1
 Дърветата
(романс)
Автор – Величка Николова – Литатру1


Как тихичко дърветата ни плачат,
как тихичко отронват лист по лист…
и моите очи за тебе плачат,
и ронят сълзи в недописан стих.

На двора крачи циганското лято
и шаренеят есенни листа.
Душите ни се рееха със ято,
но само твойта – с него отлетя.

Днес, пак над мен – небето се синее,
а наш`то малко, палаво дете,
на детска люлка вече се люлее.
Мечтата му е бързо да расте.

Днес, тихичко дърветата пак плачат.
Пак тихичко отронват лист по лист.
На туята ни малко гардже грачи,
синът ни рита топка – същ` спортист.

А моите очи за тебе плачат…
Сърцето си изроних в този стих!

Литатру1