Вiтри заходу i пiвденнi поiзди

Максим Волохань
***
Вітри заходу і південні поїзди
Торгівці півночі і жінки зі сходу
Вони всі приїздили сюди
Шукаючи тут любов і свободу

Одним з такий поїздів нізвидки
Приїхала ти в цей незнаний край
Посмішкою розтавляючи чіпкі сітки
Потрапляла сама ти в них зазвичай

Я завжди уникав дівчат зі сходу,
З півночі, півдня та й захода теж
Я ніколи не ліз на глибоку воду
Уникав людних місць, дощів і пожеж.

Уникав усього, що тільки зміг
Свідків єгових і обороних веж
Поки ти не знесла мене просто з ніг
Поки ти не порушила усіх моїх меж

Ти нелегально перетнула кордон
Везучи контрабанду, наче морков
Твої валізи важили по кілька тон
Бо в кожній з валіз була любов

Ти добре сховала таємний багаж
Хоч не закопала його ти в землі
Не ставила ти ні воріт ані страж
Несподівано все це сховалось в мені

Вся твоя любов, сльози і шрами
Твої східні молитви і броколі в супі
Мені замінили всі старі храми
Які руйнував в голові усі в купі

Тоді на руїнах цих імперій старих
На могилах всіх фальшивих богів
Будемо чекати щоб цей вітер стих
Будем відпускати всіх своїх ворогів

Тоді самі збудуємо новий вавілон
Будемо вчити і вчитись любові
Я буду захищати його, як дракон
Ти будеш вчити гостей нашій мові

І кожному хто теж приїде незвідки
В наш, поки що, незнайомий край
Ми будемо дарувати райські квітки
Бо поки ми будем тут - тут буде рай

Серпень 2019