Гэта ведае толькi Бог...

Галина Хейлик
Гэта ведае толькi Бог,
Хто пайшоу' за людзей вайною.
Хiба,  Ен не перамог,
Калi льецца рака з крывею.

То пажары- людзей забойцы,
То прыроды стыхiйны гвалт
Ачышчаюць усе наваколiцы,
Як кампутарны вiрус "шакал".

Шмат людзей прападае бязвестки,
Дзетак шмат ад бацькоу' забiраюць.
Божа, чуеш цi бачыш Ты, дзе Ты,
Як Адамавы  дзецi знiкаюць?

Ноч Сварога цi ранак Сварога -
Не мяняецца жыцце нiколькi.
Бедны люд у сярмязе, дарога
Быццам выткана з цернiяу' колкiх.

13/05/2019
Гародня