Як же можна не любити Осiнь

Людмила Татур
Як же можна не любити Осінь,
У безмежній її красі?
Всі дерева стоять жовтокосі,
Тихі ранки в туманній росі.

       Ще дуби стоять зеленоброві,
       І осики бронзоокі тріпотять,
       Рудокосі берези чудові
       Між собою за життя гомонять.

Як же можна не любити Осінь?
Цвіт жоржини і бабине літо,
Сонця променю вранішню просінь
В наші душі по вінця налито.

       І розсипає вже ранок не роси,
       А туманами стелить поля.
       Відтріщали останні грози,
       Оголяється пишне гілля.

      
Як же можна не любити Осінь?
Червону калину на жовтому тлі,
Мрячний дощик, що нам приносить
Мокрий пил у бузковій імлі...

       Як же можна не любити Осінь...