Що заподiялось тобi, народе?

Татиана Шубенкова
Що заподіялось тобі, народе?
Чого ти наче сам не свій,
Чого втрачаєш свою вроду
Шляхетність, послідовність дій?

П’ять років ти себе вбиваєш,
А справжній ворог руки тре,
На твоїй болі заробляє …
І в котре знов нахабно оббере.

Завжди завзятий, працелюбний,
При тобі добра вдача теж.
Не знав раніше звичок згубних,
Традицій мав з давен без меж.

Куди не глянь – талановитий,
Співучий, творчий і гнучкий.
Лишень тепер ти геть розбитий,
Розкиданий по світу і рвучкий.

Тобі неначе очі засліпило,
І ти не бачиш небезпек.
Заморським рідне замінило …
Ти сам стаєш, як стиль хай-тек.

08.11.2019 г.
*Зображення з Інтернету