Вси ж на дачах, ёлы-пал!

Васыль Брыль-Кобзар
И дэ взьмы у мыш крупы

Публікуем рэпортаv
Тут с провінцыjі Рылакс.
Чішыня стоjіть ув нас!
Аvны свет увэсь погас.

Да. Чышыся раньшыj завш,
Коб-шоб хоть бык кашы в пастк.
Бо ны vыд у сфет ны дасьць
Ны канфеткы вам за так.

А у белок зарэ, гах,
Аvно 4 дні свята.
Дыкарабырська бо, бач,
Запрыты рабыць в7 банк.

Забыгае тут до Васьк,
Ну, Вагітна быццом самк.
І так дывыця в глаза,
Шо, ну, хоть ля jіj гурка.

Каvэ, ты, мо, ныvонат.
Так мы зарэз ва в крахватк.
І а чо бо а ны j с хатк
Ты, міj чобот, ны с раньня.

Зубы v нада загавар,
Коб наjістысь хоть хто дав.
Бо j муvык тыj саранчы
Но якыjся вартавнік сь.

От мы j выjшов мыскы мыть.
Да j в7 дав гурка ув мыть.
Ну, бо шо Мняв доні хваjн
Да ны всунуты сапляв.

Дедько Васька всіх нарав.
Тому хлібця, тому кавк.
От всі ночы j сыдымо
Гонды во на кухні Вовч.

Натэ j вам, тколя, халвы:
Сладко-сладка всяка vытк!
Навыть ек-колы ты дек
Чы то некыj в чорта пень.

Бо j на то савеска власць,
Каб камусьці ды в рага.
Ведь роскрадуць грошкі  все,
Колі-калі іх на картк.

От мы банкы j на замкы.
А ты в vыдкосьць дэ позыч.
Покусаjмо ш паvурі –
Моvэ, мошцы ко’мар пісь.