Ходай ярдэме белэн

Фаниль Асфаров
Эй Ходаем бер сойлэшикчи синем белэн утырып.
Бер жайлап кына серлэшик кунел хэлен кутэреп.
Белэм синдэ картаясын мин дэ яшь бит калмамын.
Бик куплэрне онытасын эшлэреннем жайларын.
Вакытсыз янгыр коясын жэ ботенлэй бирмисен.
Эллэ Ходаем чирлисен? Эллэ бездэн туйдын син?
Менэ Ш утинда тырыша безгэ хужа булырга.
Халыкны, ятсыз, кимсетеп киметергэ тырыша.
Кайсы яктан карамасан билебезне кыскалый.
Ярый эле шул каешны муеныбызга салмый.
Тэбигэтне узгэртэбез эллэ шунсы ярамый.
Су баса, даул жимерэ бер конендэ тик тормый.
Синен кулыннан килсэ ул, Ходаем бир тынычлык.
Гэепсезлэрне рэнжетеп кэхэрлэмэ син артык.
Безнен арада яшилэр шул кэхэр сукканнары.
Шуна безгэдэ тиядер ходайнын ачулары.
Безнен аналар тапкан бит шул кэхэр сукканнарын.
Кешелексез, йорэксезлэр иман белми ускэннэрен.
Ходаем бик рэнжемэ син без шундый булганына.
Була инде бер буклы сыер авылнын котуенда.
Эй Ходаем белсэн иде ничек ярдэмен кирэк.
Булсын иде яннарымда мина гашыйклы йорэк.
Калганын узем эшлэрмен синем ярдэмен белэн.
Тэртип бозмыйча яшэрмен биргэн рэхмэтен белэн.