Дискотека

Сергей Иванов 114
Їхали хлопці на мотоциклі
На дискотеку в село.
Їхали швидко, так, що по полю
Вітром пиляку несло.
Двоє – позаду, троє – в колясці,
Двоє тримали руля.
Ревів мотор, пролітали дерева,
І прогиналась земля.

Весело хлопцям було, і над полем
Регіт здіймався і крик.
Раптом до них із села на дорогу
Вибіг розгніваний бик.
Явний в бика інтерес був до хлопців –
З люті увесь аж кипів.
Хтось з переляку гальма натиснув,
І мотоцикл спинив...

...Бігали хлопці довго по полю,
Щоб утекти від бика.
Голосно з хлопців сміялися люди:
“То – дискотека така!”
Ледве вони завели мотоцикл,
Їх – наче вітром змело,
І довго ще потім не їздили хлопці
На дискотеку в село...