Родные улицы. Пер. на болг. Росен Русев

Лилия Охотницкая
Улиц в городе нашем немало.
Мы шагаем по ним день за днём,
Но одна всех милее нам стала,
Всех родней - на которой живём.
Всё здесь дорого сердцу, знакомо -
Каждый кустик, дороги изгиб,
И тропинка до самого дома,
И калитки волнующий скрип.
Если мы, уезжая куда-то,
Возвращаемся в город свой вновь,
Нас встречают сияющим взглядом
Наши улицы - наша любовь!

РОДНИТЕ УЛИЦИ

Превел Росен  Русев

В нашият град улици много.
Ден подир ден крача по тях,
Но една обичам най-много,
Родната, на която живея.
Всичко тук на сърцето е скъпо, познато,
Познат всеки храст до завоя на пътя,
Пътеката до къщния праг
И вратата поскърцваща.
Отново се връщам в своя град
И ме срещат сияещи погледи
Нашите улици - моя любов!