Зозуля

Николай Мотков
               
                Зозуля

        Муз. М. Мотков                Сл. М. Мотков


                На городі біля хати зозуля кувала,
                Я Василька чернявого та й причарувала,
       Мій Василько тишком - нишком ходить біля хати,
          Кажуть батько, кажуть мати, треба сватів звати


                Приспів
                Ой, сваточки, зозуля кувала,
                Ой, сваточки, як би вона знала,
                Я гадаю, як же мені бути,
                Я Василька чорнявого не можу забути



          Кажуть батько, кажуть мати, кажуть мені люди,
                Як зозуля закувала, так весіллю бути,
                Я чекаю, я гадаю, слухаю зозулю,
                Вишиваю рушники та й сушу цибулю


          
         То ж зайшов Василько в хату, глянув мені в очі,
         Кажуть батько, кажуть мати, він женитись хоче,
                Застилайте рушники та й сватів гукайте,
                Я ж зозулю в огороді більше не чекаю