Пытанне

Станислав Шастак
Маё апошняе каханне
Паўстала першым для мяне
Як бы ў юнацтве хваляванне
Цi прыйдзe сёння, цi мiне?

А каб увечары дарогу
Знайсцi змагла ў прытулак мой
Я горача  малюся Богу
Вясною, летам i зiмой!

А калi восень атрасае
Стракаты на зямлю кiлiм
Я ёй паэмы пасвячаю,
Каб быць усе жыцце дваiм!