Подражание народным песням

Илья Крутиков
Даждь ми криле голубине,
Полещу, взыскуя мира,
Аз подвигнусь на востоцы,
В ризы ветра облащився.
Мя воздуси восприимут,
Яко бых от птиц едина,
Вышний Бог мене подымет
Над главами всех мудрейших.

Узрю деву на востоцех,
Яко серну среди козлищ,
Лик луны в соборе звездий,
Крин в среде обседших терний.
Господи, взыщи от мира
Цвет превыспренний небесный,
Еже воспарити, криле
Ей посли, великий Боже.

Токмо камо мы почием?
Семо дуси поднебесья,
Тамо беззаконный правит -
Где вселимся, еже жити?
Взыщем мира и не имем.
Нам во всех концех Вселенней
Князи поскрежещут зубы,
Бози проклянут своими.

Господи, не даждь ми криле,
Еже в небеси летати,
Да не возмогу узрети
Сонмы сонмов беззаконий.
Да покрыют мене воды,
Тьмы стужащих мя обыдут,
Токмо деву на востоцех,
Господи, не даждь в обиду.