Вона не така як...

Валерия Стальцова
Ти знаєш вона не така як усі -
Ночами малює день щастя  у сні
І ділиться вранці ним без остатку -
Частинки в кишеню всім янголяткам.

А знаєш вона не  така, як усі -
Вона пече хліб на ранковій росі.
Його аромат запашний геть усюди
Хрусткою скоринкою ласують люди.

Ти віриш - вона не така як усі?!
З відкритими вікнами спить навесні,
Вплітає веснянкам у коси стрічки
Та з вітром розмови веде затишні.

Ти всім розкажи - вона не  як всі.
До неї у гості заходить зима
Чай з липи та м’яти смакує з горня.
Мороз візерунки в шибках чарівні

Для неї вигадує   пензлем з води.
Вона для тріскучих морозів, снігів
Готує шкарпетки, немов для синів.
Осінь втішає, бува та заходить.

Що фарби скінчились  розкаже в журі.
Я знаю - вона не така як усі.
Мандрує вона до казкових світів,
Запалює світ чарівних ліхтарів.

І літо чекаючи, пише казки.
Я впевнений, знаю - вона не як всі...