Вноч

Игорь Степанович Шевчук
     Вночі


             Тарасу Шевченку і
             його коханій дівчині-польці
             присвячується

Палка любов
до дівки-польки…
але ж то інша… ліпша доля…
облагородила
чекала щастя по ночах
затрепетала в жилах душа-птах
але ж то інша  -  ліпша доля!..
він вийнявсь з ночі
                у своїх очах

але ж  -  неволя…
ох  -  це любов
тополя обіч поля
а я верхівка в сонці…
і  -   це так багато!
не даєте мені Бога
о смерті благати…
моє серце  -
мені серце Богу б розкувати!
це я виджу так багато –
поле пролітати б!!
що нас двоє  -
а єдино б
в долі в златі в сонці стати б!
златоустими коб в долі!
одна мати й друга мати
воля? воля?
й не покличу так я Бога
о смерті благати…
але я мов благородний
Україна  -  що ж сьогодні  -
я і небо? я і Україна?
Та я не загину…

12.11.2019