Дмитрий Югов. Свет. Рус. Бел

Максим Троянович
Если Бог на земле есть,
Он такой, как и все мы.
Не измерить его крест,
Не изведать Его сны.
Не является он к нам,
Не кричит: «Вот и я, Бог»,
Ты всё ищешь Его там,
А он спит у твоих ног.
Всяк из нас на земле гость,
Неизменно вещает суть,
Он бы мог предложить гвоздь,
Но взамен проложил путь.
И придумал душе тест,
Где по замыслу ты царь
И если совесть в тебе есть,
Ты, как минимум, не тварь.
Одиноко Ему, брат,
И спешит он сказать нам
Даже если и нет врат
Обязательно есть Храм.
Обязательно есть дверь
За которой иной счёт.
Бог у каждого свой верь,
Он грустит, он тебя ждёт.
Если встречи настал срок,
Я бы в рост перед ним встал,
Я бы Богу сказал: «Бог,
Не грусти –ты ж всегда знал:
Сотворение, мы – Да,
Повторение, мы – Нет,
Оттого и манит даль,
Для того и горит свет».

Свет

Калі Бог на зямлі ёсць,
Ён такі, як і ўсе мы.
Не вымераць яго крыж,
Не зведаць Яго сны.
Не з'яўляецца ён да нас,
Не крычыць: "Вось і я, Бог",
Ты ўсё шукаеш Яго там,
А ён спіць ля тваіх ног.
Усякі з нас на зямлі госць,
Нязменна вяшчае сутнасць,
Ён бы мог прапанаваць цвік,
Але наўзамен праклаў шлях.
І прыдумаў душы тэст,
Па задуме дзе ты цар
І калі ў табе ёсць сумленне,
Ты, прынамсі, ужо не стварэнне.
Самотна Яму, брат,
І спяшаецца ён сказаць нам
Нават калі і няма брамы
Абавязкова ёсць Храм.
Абавязкова ёсць дзвер
За якой інакшы рахунак.
Бог у кожнага свой вер,
Ён журыцца, ён цябе чакае.
Калі б сустрэчы надышоў тэрмін,
Я б у рост перад ім устаў,
Я б Богу сказаў: "Бог,
Не журыся -ты ж заўсёды ведаў:
Стварэнне, мы - Так,
Паўтор, мы - Нет,
Таму і вабіць далеч у знак,
Для таго і гарыць свет".

    Перевёл Максим Троянович