Продается страна

Стас Новосильцев
«Де б зараз була та Європа,            
Як би не моєї Вітчизни сини».
   Слова из песни, которую с эстрады пела
   украинская девушка в Киеве на празднике
   Дня Победы в Великой Отечественной войне.
   2010 год, 9 Мая. 
      
         2019 год

Горлають на кожному розі
Моєї Вітчизни скаженні  сини
На тій безталанній дорозі
Якою  країну ведуть  брехуни.

- Ми вже не воли, нам набридло ярмо
Крокуємо ми до Європи
Надійне у нас європейське кермо
А замість грошей – автостопи.

Ми землю свою продамо задарма,
І будемо  вже не холопи.
Позбавимо шиї свої від  ярма,
Та тажкий той шлях до Європи.
         _ _ _ _

Колись заспівають зелені лани:
- Де б зараз була ця Європа,
Як би не своєї Вітчизни сини,
Тепер не воли, а холопи
У гордих панів із Европи.