Боже, як я тодi творила!

Миклош Форма
Боже, як я тоді творила!
Як злітало перо моє!
І щомиті в мої вітрила
дмухав вітер, що сил дає, –

вітер радісного завзяття,
вітер вишуканих рядків…
Він розбурхав в душі багаття
полум’яних натхненних слів.

Я розправила щастя крила.
Я до сенсу небес знеслась…
Боже, як я тоді творила –
як закохана я була!..