На Рiздво

Ольга Банасько
Ми не співали на Різдво,
Бо танки йшли з гарматами,
I Дід Мороз покрив село
Снігами волохатими.

Ніде не вОдили козу,
Сиділи всі укупочці.
А сніг, пухкий, мов пір'ячко,
Ставав укритий трупами.

Ми не співали на Різдво
І мовили тихесенько,
Бо ворог дюжий був тоді
Й засів отут, близесенько.

Ми не співали, а дарма,
Гуляли фріци, й, болiсно,
Розподіляли землі всі
На бусурманські волості.

Ми не співали. Де Господь?
Чи з нами плаче голосно?
Бо заміновані поля
Давно не родять колоса.