Блаженний мир

Наталия Хорунжева
Осінній день. Іржаве листя
Зомліло майже без дощу.
Чатує вiтерець обiйстя.
В cвiтлицi сонця досхочу.

Лоскочуть пахощi знайомі -
В діжі поволi хліб росте,
Кiт  ледарює на соломi -
Таке все рідне і просте.

В кутку божниця. Вогник сяє.
Псалтир з закладками, свічки.
Тут  Сам Господь охороняє
Безмежну злагоду роки.

Блаженний мир - володар хати.
Серед мережива думок
Попiд вікном старенька мати
Плете пістрявий килимок
.
17.11.19