Кокетство втомленоj панi

Миклош Форма
Мов ніжний подарунок дня –
кокетство втомленої пані,
коли, піднесено кохана,
приходиш у нічних вогнях.

Приходиш – с затишком удвох.
Удвох – завжди. Я – не ревную.
Я не ревную –  я шаную
тебе, утомлений мій бог.

А що утома? Мить лише.
Ми разом подолаєм втому.
І затишок – як аксіома,
котра кохання стереже.

А що утома? Мить... Мине...
Зате залишиться кокетство –
як суть жіночого шляхетства,
що так приваблює мене...