Чи тускле листя чи зелене

Лена Грама
Чи тускле листя чи зелене...
А чи багатий дивний стан.
Не відрікайтеся від мене...
Я також квітка,не бур'ян.

Я теж і пахну і квітчаю...
У тихім лепеті гаїв.
І барвами своїми граю...
Серед околиць та ланів.

Я майбуть дивна,чудернацька...
Як мрія,із дівчачих снів.
Усмішка на лиці юнацька,
Що квітне знову на весні.

Як тиха пісня,рясна доля...
Як стрічка що продовжить рід.
То мого сина,-сила й воля...
Знамення роду,то мій слід.

То дід і прадід,-корінь,древо...
То зорі в небі,сонця зір.
Струмок у лісі,-землі чрево...
Мелодії блаженних лір.

Заграло в висі,винятково...
Для тебе зернятко моє.
І знову й знову,достроково...
У серці чистім виграє.

Чи тускле листя чи зелене...
А чи багатий дивний стан.
Не відрікайтеся від мене...
Я також квітка,не бур'ян.
(Понкратова.О.В.)