Тайно

Валентина Панова 2
Ще заспивам тайно,
тихичко до теб.
Без да знаеш,
даже, че ме има!
Ще се будя,
мислейки за теб
и в знойно лято
и във късна зима!

Ще тъгувам,
и за една сълза
щом
не е от радост
с мене споделена.
Ще се появя и, допълзя
пред теб,
когато друга чакаш,
вместо мене.