Бели робини

Валентина Панова 2
Знаеш ли?
За някъде
товарат любовта.
Натам –
за другото пристанище.
Защото тук е пренаситено
с любов...
И конкурентките са много!

А тя,
       Незнае,
че ще бъде изтъргувана.
Нея никой не я пита!
Бели робини,
със крилати мечти,
късно във нощите
очите си крият от срам.

А за лудост от любов,
дали някога,
някой,
                ще им заговори?