Владимир Бордюгов. Осенний хмель. Рус. Бел

Максим Троянович
Простуженный день…
Наступает больничная осень.
И девственный снег
Обращается в жирную грязь.
И властвует лень
Да ветер, в порывах несносен,
И в тёплый ночлег
Погружаешься, утра боясь.

Красавица-Осень,
Как рано ты мне изменила
И мстишь, отшумев!—
Уступи неизбежной Зиме!
И ветер разносит
Снега, обращая в чернила…
Но даже во тьме
Не забуду я Осени хмель…

Восеньскі хмель
 
Прастуджаны дзень…
Настае бальнічная восень.
І некрануты снег
Звяртаецца ў тоўсты бруд.
І пануе лянот авадзень
Ды вецер, у парывах нязносны,
І ў цёплы начлег
Апускаешся, раніцы суд.

Прыгажуня-Восень,
Як рана ты мне змяніла
І помсціш, адшумеўшы!-
Саступі непазбежнай Зіме!
І вецер разносіць
Снягі, звяртаючы ў чарніла…
Але нават у цемры
Не забудуся  Восені хмель…

   Перевёл Максим Троянович