На вiшнi ля хаты... - стихоторение на белорусском

Зоя Шохтина
                * * *

На вiшнi ля хаты
Сляза праступiла:
«Чаго ж мяне, мацi,
Ты так не ўзлюбiла?

Чаму усё ветрам
Сцюдзёным ты вееш?
Вясновай пяшчотай
Калi абагрэеш?

Нашто з такой моцай
Галiны ламаеш?
Балiць мае сэрца
Без ласкi, цi знаеш?»