Из вчерашних наблюдений - укр

Анатолий Секретарев
У пошуках місця пурхають синиці,
невтомно і стрімко вони проринають
крізь гілки осінні на гілку осінню,
і вхоплюють зором відмінні дрібниці,
і дзьобають те, що призначене дзьобу.
І кущик шипшини аж мліє, щасливий,
бо втратив самотність свою, як хворобу.

25.11.2019

Русский подстрочник.

В поисках места порхают синицы,
неутомимо и стремительно они проныривают
сквозь осенние ветки на осеннюю ветку
и схватывают взглядом отличные мелочи
и клюют то, что предназначено клюву.
И кустик шиповника вовсю млеет, счастливый,
потому что утратил одиночество свое, как болезнь.