Кар ерысты

Владимир Хихол
Яны гатовы лезці з скуры,
Гатовы задніцы лізаць,
Каб толькі ў іх быў рост кар'ерны,
А на мараль ім напляваць.

І дзесяць запаведзяў божых,
Як "не забі", ці "не ўкрадзі",
Яны бяздумна парушаюць,
Каб толькі шэфу дагадзіць.

Яны бязвіннага пасадзяць,
У бедных торбы адбяруць,
І нават, калі трэба будзе,
І бацьку роднага здадуць.

Яны страшней любога звера.
Павадкі звера можна ўзнаць.
А вось павадкі кар'ерыста
Не прадказаць і не паняць.