Листолиние

Валентина Панова 2
Ноември
чертае
петолистие,
по все още
зеления килим
с многолистия.
Сътворява
песен декемврийска.
Вятър да стопли сърцата ни
в многотонове.
Да възцари
мира народен
на Рождество Христово.
И нотите от партитурата
да зазвънят
със снежников напев
във святата нощ.

Валентина Панова 2