Koku asaras p c saules

Илварс Спейсманис
;ab zem k;j;m rudens lapas,
Viss ir beidzies – sp;le gal;;
Stingums dab; raisa domas,
Varb;t ziemot cit; mal;?

Tur kur ban;ni un kivi,
Tur kur mulates gar j;ru,
Tur kur izbaud;t var dz;vi,
Ignor;jot ziemu s;ru…

Bet cik ilgi manis pietiks
D;kdien;gai saules dejai?
;odien pliks un r;t; pliks,
Vai es gatavs boj;ejai?

Dz;vniektieksmju iz;auts tap;u,
Zud;s griba, sp;ts un ce;;,
Kur; nav ne b;rzu, ap;u,
Tikai pazaud;jies te;;…

Izpl;n;s viss kr;tais „Es”,
T;vu-t;vu mantojums,
Apk;rt smies: „Nu dz;vo bez!”
Re kur meitenes un rums!

Kam tev nostal;iskas skumjas,
Kam tev pag;tne un cilts?
Kam tev rudens lapas dumjas,
Ja ir saules vaigs tik silts?

…atkal vientu;; lapas gr;bju,
J;tot dzimt;s nabas saiti,
Liekas dom;s m;;o kr;pju,
Sap;ojot par t;lo Haiti…