Живот

Валентина Панова 2
ЖИВОТЕ!
Сърцето си
слагам
в ръцете ти.
Ще те моля само –
пази го!
Да не се счупи,
че друго си нямам
и няма,
от къде да си купя.
Защото,
то е нежно –
като въздишка.
Чуй го,
като полъх звъни
в тишината.
То бие
за тебе животе
и за това благослови го
с твоята власт.
Затова,
го слагам в ръцете ти.
Пази го!
Счупи ли се –
няма с какво
да те обичам.