Зимовий ранок

Светлана Ганоцкая
Морозний у рожевому  світанок
Мережить  сонячна  вуаль.
Не чути зранку крику чайок,
Над річкою поплив туман.

Дніпро вдягнувся в обладунки,
А грудня дні, тільки прийшли.
Та він уклався спочивати
В  обіймах  білої  зими.

Крізь сосни зазирає сонце,
Таке холодне і  ясне.
Та день вже йде собі  похапцем,
І  щось нове у світ несе.

А що то буде  зранку,  - радість,
Чи новина якась сумна ?
Ніхто не знає, та надіюсь
То буде гарна  новина.

І знов людина спозаранку,
Із року -- в рік  і кожен день,
Плекає у душі надію
Що завтра прийде кращий день...