Багамская песнь

Павел Принц Де Монферран
Рассыпаясь миллионом  сфер
Лунный свет играет волной
Правит Бог или сам Люцифер,
Я вернулся домой живой...

   Я сегодня, свободный, хмельной,
   кинув якорь обрел новый дом,
   Ветер вольный, спой песню  со мной,
   Дай же силы мне, гавайский ром…

Разгулялась стихия смотри:
Волны катит  багамский  бес...
Пусть уплыли мои корабли
Но сегодня иной  интерес !
 
   Я сегодня, свободный, хмельной,
   кинув якорь обрел новый дом,
   Ветер вольный, спой песню  со мной,
   Дай же силы мне, гавайский ром…


Позабыты холода и снег,
Европейская спесь  и  боль :
На карибах  замедляет бег
Время, - новой жизни удоль.
 
   Я сегодня, свободный, хмельной,
   кинув якорь обрел новый дом,
   Ветер вольный, спой песню  со мной,
   Дай же силы мне, гавайский ром…

Больше рома - сегодня наш день,
и морские мундиры - прочь,
мир холодный остался как тень
В тех широтах, где  снова ночь...

   Я сегодня, свободный, хмельной,
   кинув якорь обрел новый дом,
   Ветер вольный, спой песню  со мной,
   Дай же силы мне, гавайский ром…

--

Moonlight dances on a million spheres,
As waves crash and chaos nears.
Whether God or Lucifer reigns,
I've returned home, alive again.

Today I'm free, drunk with elation,
A new home found, my anchor's station.
Wild winds, sing a song with me,
Hawaiian rum, give me strength to be.

Elements unleashed, see them rage,
Bahamian demons on a rampage.
My ships have sailed, but no regrets,
Today, a new adventure begets.

Today I'm free, drunk with elation,
A new home found, my anchor's station.
Wild winds, sing a song with me,
Hawaiian rum, give me strength to be.

Forgotten are the cold and snow,
And European arrogance and woe.
In the Caribbean, time slows down,
A new life awaits, a new crown.

Today I'm free, drunk with elation,
A new home found, my anchor's station.
Wild winds, sing a song with me,
Hawaiian rum, give me strength to be.

More rum, today is our day,
And naval officers, be on your way.
The cold world left behind like a shadow,
In these latitudes where night's aglow.

Today I'm free, drunk with elation,
A new home found, my anchor's station.
Wild winds, sing a song with me,
Hawaiian rum, give me strength to be.

Благодарю Василия Левкина за песню на мои стихи -

https://youtu.be/WfPCcZjSG7s