Покаявся-5

Хохол Хохотович
В кабінетного планктону
Є заняття - мізки пудрить.
Ні Сократу, ні Платону
Не второпати премудрість.

За спиною кілька вишів,
Й інструмент аналітичний -
Допоможе жить затишно -
Без роздумувань етичних.

Є система - відділ кадрів,
Й тільки дурень не второпа,
Примітивного розкладу:
Хто главар пітекантропів.

Вибудовуються схеми
В щільній близкості до тіла,
Й неформальні теореми,
Коли хтось сидить без діла.

І жеруть, як миші кактус -
І себе, й колег довкола,
Молячись на ситий статус
Бургер й літр кока-коли.

Вони б з радістю систему
Зїли всю і до останку,
Як горіховий торт з кремом,
З кавою у постіль зранку.

Поміняли б кардинально,
Піраміду мурашину,
І з такою ж вертикаллю,
Та з собою на вершині.

А процес назвали б - влучно,
Терміном, щоб всіх пронесло,
Щоб від всякий недоучок
Приховати суть процесу.