Блискавицi серця lxxxviii, душевний дiалог

Юрий Лазирко
1.

зіткнулися думками
вже
невідомо
де
одна душа
тре камінь
над прівою іде

а інша
пересічна
в ній
ґави й кажани
невидимі
у січні
аж до заглад
зими

2.

одна
говорить
просто
рубає
то упень
та інша
вносить простір
між правдами
щодень

в одної
рід поганський
ворожки й відьмаки
а друга каже
панська
коли їй це
з руки


3.

зустрілися
рішають
і ділять білий світ
на каїн
і не каїн
де волоть
а де цвіт

червоних ліній
море
стираються
кути
і біле чорним
хворе
а статками
чорти

4.

при спільній
жанру кризі
життя
не вар’єте
не по кишені
ризи
і честь мундира
теж

що небо
відкриває
на те є
пекла зуб
і те
і те
карають
принаджують
грозу

5.

не вивіска сьогодні
рідня
чи образи
та куций
гнів народний
із ватою звозив

у горе-душогубці
своїх й чужих
нема
гудки короткі
в трубці
в небесній раді
тьма

6.

минулися
та й годі
питати про
фуршет
хто праведник
хто злодій
в душевнім
тет-а-тет

одна
стирає камінь
і кануть в прірві
дні
а інша
чистить карму
від ґав
і кажанів

5 Грудня, 2019