Листопадно

Росен Русев
Автор: Р. Русев               

Листопад е,
след него ще дойде дъжда,
въздишки ще има по лятото,
есента на пръсти ще мине край нас,
мехурчета дъжд ще поръсят
плочките на старата улица.
Ще повървим,
малко мокри ще станем,
листа от кестени ще валят,
косите ти ще ухаят на есен.
До ъгъла на блока ще спрем,
а аз ще се страхувам
да те целуна
и ще почакам да се стъмни,
за да не видиш как се изчервявам.
А вън е листопад,
дъждец преръсва,
отива си нощта,
листа от кестени валят...