Сходи

Клавдия Дмитрив
Є сходи ті, які ведуть за хмари,
Назад якими немає вороття.
Йдуть ними ті, хто нас позалишали,
Бо догоріла свічка в них життя.

Є сходи ті, які ведуть за хмари,
І ними всі колись в останню путь пройдуть.
Хто ними йшов, раніш вони не знали,
Коли і як ними вони підуть.

Є сходи ті, яких не викладали.
Які давно прокладені без нас,
Що на землі нам шлях не прокладали,
Й пройтися ними – в кожного свій час.

Є сходи ті, яких нам не минути,
Яких ніяк не зможем обійти.
По-іншому в житті не зможе бути,
Прийде той час, що ними треба йти.

03.11.2019 р.