Swiety Mikolaju

Татьяна Прит
Swiety Mikolaju,
Napisze Ci pismo.
Przynies swieze kwiaty dla mamy.
Zeby z jej twarzy usmiech nie znikna.

Swi;ty Mikolaju,
Chce wczasy, ze sniegiem bialym.
Zrob tak, zeby  zawsze u taty
Byl czas dla rodzinnej zabawy.

Dla babci, przynies rekawiczki.
Dla dziadka – cieple skarpetki.
Sukienke, dla ukochanej siostrzyczki.
I ksiazke dla brata z abetka.

A dla mnie – serduszko z miloscia.
I szczescie rodzinnego bytu.
I zeby w domu zawsze pachnialo radoscia.
I zeby moc byc soba bez wstydu.

Naucz rodzicow – co znaczy kochac !
I daj im wiare we wlasne zdolnosci.
Tak, zeby lekko po ziemi mogli stapac.
I razem cieszyc sie zyciem w milosci.

TAT 07.12.2019 (14.25)