Амiнь

Ева Сокол 2
Спасибі, Боже! Все ж таки - спасибі!
Пробач, що я не краще із творінь...
хоч нині жию при чужій садибі,
пуста й непевна... хай уже... амінь!

Чого мою невдячність терпиш чорну,
мою категоричність запальну?
Чи я Тобі прекрасна й неповторна,
та, що з війни та знову на війну

душі із серцем, тіла із душею,-
забула неба чисту глибочінь...
Спасибі, Отче, я горю зорею
щоби золою сипатись... амінь.

Така зухвала, глиняна істота,
така покірна, любляча вівця...
і радощі я мала, і скорботи,
і Господа благого за Отця.

Зате тепер вклоняюся низЕнько
і дякую за низку потрясінь...
часУ лишилось - невеличка жменька
земного раю... Боже ж мій, амінь.