Георгий Иванов Я научился понемногу English

Евгения Саркисьянц
I gradually learned with years
To march in step with all my peers,
To make no fuss nor raise objections,
And to comply with all directions.

They stand – I stand. Sit – I’ll sit after.
I mind my hundred-digit place.
And for my star-encrusted rafter
I honor Hell with loyal grace.



***
Я научился понемногу
Шагать со всеми – рядом, в ногу.
По пустякам не волноваться
И правилам повиноваться.
 
Встают – встаю. Садятся – сяду.
Стозначный помню номер свой.
Лояльно благодарен Аду
За звездный кров над головой.