Росте козак

Олег Крушельницкий
Летять за обрій дикі гуси.
Росте козак, чорніють вуса.
Цвітуть сади плекають мрії.
Не гасне полум’я надії.
Кружляє сокіл над полями,
Земля вмивається морям.
На небі барвиться проміння.
А мати впала на коліна.
Ростила сина синьооким,
Могутнім,гарним та високим.
Прийшла у світ лиха година,
Забрали в неньки того сина
І привезли його в труні.
Журба покрила  ясні дні.
Засох той дуб зламали гілку,
Не п’є корінням сік берізка,
Та спогадів минає низка.
На сірій репаній ріллі
Осет колючий лихом родить.
Немає правди у війні
Нечиста сила смертю плодить!