Дорога-1

Хохол Хохотович
Полотном лежить дорога,
Поміж пунктами призначень -
Знаки - наче застороги
Для випробувачів вдачі.

Поворот - за ним дорога
Плавно скотиться донизу,
Та за знаками - тривога,
Не завбачує весь ризик.

Там пташина необачно,
Пролетить перед вікном,
Й залишить послання смачно,
Помахавши вслід крилом.

То камінчик влучно втрапить
Й попаде у скло зловіще.
Розграфивши дивну мапу -
З візерунком мікротріщин.

З-під сусіднього камазу -
Розлетиться вслід багнюка,
І потрапить вся відразу
У салон під кришку люка.

Хтось смикне за руку рвучко -
І автівку зносить з траси,
Хто б лишив на тлі лискучім -
Саме ці дороговкази. 

Бо хіба про необачність -
Кажуть знаки на узбіччі,
Власний приклад однозначно -
Навіть дурень здатен вивчить.