Спортивная баба. Валентина Козачук

Иосиф Бобровицкий
А ввечері – заметіль,
Цілу нічку – віхола!
Віхола, віхола,
На вітрові їхала!
Підганяла батіжком,
Посипала все сніжком.
Вранці, бачу, всюди сніг!
І лунає дзвінко сміх –
Ліпить бабу дітвора,
Зовсім баба  не стара!
Каже мило до діток:
-- Запросіть мене в танок,
Покатайте в саночках,
Дайте лижі! Каже : - « Ах!
Не каталась цілий рік,
Бо сніжок з водою втік»
Баба взула ковзани
Нумо, спробуй,  дожени!

Сильно с вечера мело.
Всё к утру белым-бело.
Белые метели
По ветру летели!
Веткой погоняли,
Снегом посыпали.
Утром вижу, всюду снег!
Раздаётся звонкий смех -
Лепит бабу детвора,
Баба вовсе не стара!
Говорит ребятам мило:
"Я б  на танцы пригласила,
Иль прокатимся в санях,
Дайте лыжи!" Скажет: "Ах!
Не каталась целый год,
Так как снег с водой утёк"
Баба встала на коньки:
"Побежим вперегонки!