Не вбивай мене

Елена Полищук -Зелинская
Не вбивай мене  словами!
Чуєш! Не вбивай!
Почуттям своїм не стягуй   душу.
Подумками, серце ніжне, не стискай!
І не обплітай його, немов гадюка.
Не в'їдайся  в тіло і жалом його не жаль,
Не гони журу  до  того  храму.
Чуєш! Не торкайся! Серця не зламай!
Не розвалюй те, що вже давно збудоване.
Не пали мостів за хмари й  небокрай,
Бо й вода спасає чисту душу, інколи,
Тих ключів  невинних ти ніколи не займай,
Бо й скалу  із місця  словом можна зрушити
І розбити вщент за мить в дрібні шматки,
Не дивись у вічі поглядом морозним,як у віхоли,
Холодом колючим душу не печи.
Не біжи  у вічність, зупиняйся деколи,
Оглядайсь в минуле, зупиняйсь на час.
Не  впадай у коло важких спогадів
Бережи чужий і власний час!