Кьуьд

Намик Фарзалиев
Аватзава цавай живед цlверекар,
Кьуьд гьанавай хьтинди я чаз мукьуз.
Тlакьанава цин лекъверин къерехар,
Къвезава кьуьд вичел гьалтдай гаф лугьуз.

Атурайтlун,куьдни иер вяде я,
Мекьер,къаяр гъайитlан,заз кичlен туш.
Турай кьуд пад лацу,михьи живеда,
Паквал турай-амайди зи вижен туш.

Алукlаррай чилел лацу либасар,
Яргъан вегьий чи никерал,тlамарал.
Бицlекарни,тlакьаз гъвечlи тапасар,
Авахьиз хьуй гъелераллаз кlамарай.

Инсанарни хъсанвилихъ дегиш хьуй,
Хъуьтуьларрай живед абрун къилихар.
Иски кинар яцlу хъийиз гуж тагуй,
Къаю кьурай кумай хъилен силихар!

© Copyright: Намик Фарзалиев, 2016
Свидетельство о публикации №116041504555