Лека нощ, любими!

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

„Лека нощ, любими, сладък сън!”
С дъха си нежен те покривам.
Звездна нощ , искри снегът  навън,
лежа до теб, но не заспивам.

Чувам как сърцето ти тупти
с ритъма на моето сърце,
чувствам го до моите гърди,
докосвам го със моите ръце.

Целувам челото любимо,
косите побелели галя,
шепна  с обич твоето име…
а вече полунощ преваля.

Спомените връщат ме назад
в една далечна   вечер бяла
към приказния снегопад,
над малкото селце заспало.

Към първата ни нощ омайна,
към първия вълшебен час,
когато нежно, всеотдайно.
в едно се сляхме ти и аз.


В камината искри игриви,
рая нарисуваха за  нас,
а ние – млади и щастливи,
в любов се вричахме без глас…

Лека нощ, любими! Сладък сън!
Сняг и спомени валят навън.