Колiжанки

Клавдия Дмитрив
Приїхали коліжанки
Зі Львова в столицю,
Захотіли у кав’ярні
Кавусі напиться.

Та в столиці щодо кави
Їх не здивували,
Та ще й каву якось дивно
В кав’ярні подали.

Філіжанки якісь дивні,
Навіть не горнята,
Та й кава в них, як не кава,
А якась гарбата.

Пили каву, смакували,
Та ще й з марципаном,
Спілкувалися про каву
З загадковим паном.

А за каву заплатили,
Як із злотих зерен.
Та відчули смак не кави,
А й зварений терен.

Ось так можна помилитись
В каві і горнятах,
Бо у Львові це смачніше
У будні й у свята.

27.11.2019 р.