Невзаeмнiсть не зможемо ми пережити...

Миклош Форма
Невзаємнiсть не зможемо ми пережити...
Це найгірше на світі, що є, – невзаємність.
Невзаємність і мовиться, як неприємність.
Невзаємність – мов прірва до слова «любити».

Ти – така ж, як і я, – не живеш без кохання.
Як і я – ти приймаєш лиш те, що взаємно.
Відчуваєш межу між «любов» і «приємно».
Ми кохаєм лиш раз – і цей раз є останнім.

І тому – все взаємно, що є поміж нами:
щастя багатослів’я і щастя мовчання...
І тому кожна мить – наче перша й остання –
зі взаємним буттям і взаємними снами...