Р. Русев-Ах, как снега навалило! -ру-бг

Лариса Потапова
АХ, КАК СНЕГА НАВАЛИЛО!
Автор: ЛАРИСА ПОТАПОВА

Ах, как снега навалило!
Деткам - выше их колен.
Зимушка вдруг удивила -
Словно бы взяла всё в плен.
Сыплет нам она на плечи
Звёзды белые свои,
Потому ей в этот вечер –
Говорим лишь о любви.
Хороша зима в России!
Краше, лучше не сыскать –
Звёзды светят, небо - в сини,
И легко в мороз дышать.

АХ, КАК СНЯГ НАВАЛЯ !
Превод Р. Русев

Ах, как сняг наваля!
На децата - над коленете
Зимата изведнъж удиви ни -
всичко бе взела във плен.

Сипе тя по раменете
белите свои звезди,
затова в тази вечер,
за обич само говорим.

Добра зима в Русия
Няма по-красива от нея -
сини звезди светят в небето
и леко се диша в студът.